Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2018

Прокуратура Донеччини вимагає скасувати рішення обласної ради, яким російську мову на території області визнано регіональною

Апаратом прокуратури області установлено, що рішенням Донецької обласної ради від 16.08.2012 №6/14-346 «Про реалізацію вимог Закону України «Про засади державної мовної політики» у Донецькій області» визнано на території області поряд з українською мовою, як державною, російську мову, як регіональну.
 
Водночас Конституційним судом України 28.02.2018 у справі №1-1/2018 вказаний Закон визнано таким, що не відповідає Конституції України. При цьому Донецькою обласною радою не вжито жодних заходів щодо скасування прийнятого нею рішення.
 
На усунення виявлених порушень прокуратурою Донецької області до Донецького окружного адміністративного суду пред’явлено позов в інтересах держави про визнання протиправним та не чинним вказане рішення.
 
Також, з метою скасування незаконних рішень територіальних рад, прийнятих з зазначених питань, Волноваською, Костянтинівською, Слов’янською та Краматорською місцевими прокуратурами пред’явлено 6 позовних заяв.
 
На теперішній час позови спрямовано до суду.
 
                           Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 4777