Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2018

Керівник філії вищого навчального закладу та три викладачі опинились на лаві підсудних через систематичне отримання хабарів

Прокуратура Донецької області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно керівника філії одного з вищих навчальних закладів та трьох викладачів, які протягом I півріччя 2017 року отримували від студентів неправомірну вигоду за успішне складання екзаменаційних сесій та державних іспитів без перевірки фактичних знань.
 
 Вказані науково-педагогічні працівники обвинувачуються у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368 та ч. 2 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави) КК України.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що у вересні 2016 року вказані особи домовились отримувати неправомірну вигоду шляхом спонукання студентів до перерахування грошових коштів на певні банківські реквізити. За вказаний період часу зловмисники таким чином отримали хабарів на загальну суму понад 88 тис грн.
 
Нагадаємо, у Костянтинівському міськрайонному суді вже розглядається кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України стосовно керівника вказаного закладу, яка разом із завідувачем однієї з кафедр отримала від двох студентів по 500  доларів США у якості неправомірної вигоди за успішний захист дипломних робіт та видачу дипломів.
                            
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2622