Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.11.2018

Екс-виконуючу обов’язки міністра інформації «ДНР» чекає заочне засудження

Прокуратурою Донецької області до Селидівського міського суду спрямовано для заочного засудження обвинувальний акт за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України стосовно громадянки України, яка співпрацювала з терористами.
 
У ході спеціального досудового розслідування встановлено, що у лютому 2015 року 53-річна мешканка м. Донецька, діючи з особистих міркувань, вступила до складу терористичної організації «ДНР» та упродовж двох років займала посаду в одній з «установ» політичного блоку, а саме - виконувала обов’язки так званого «міністра інформації ДНР».
 
Діяльність очолюваного вказаною особою «Міністерства інформації ДНР» полягала у пропаганді злочинних ідей «руського миру», створенні в очах мешканців тимчасово окупованих територій та міжнародної спільноти образу «ДНР» як легітимного державного утворення, та виправдання насильницьких злочинних дій ватажків незаконних збройних формувань та їх кремлівських кураторів.
 
На теперішній час досудове розслідування завершено. Оскільки обвинувачена продовжує перебувати на території, контрольованій бойовиками, її судитимуть заочно.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2513