Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2018

Прокуратура довела через суд неприпустимість здійснення роздрібної торгівлі непродовольчими товарами у приміщенні загальноосвітньої школи

Органами прокуратури області приділяється увага питанням захисту інтересів держави у сфері користування та розпорядження майном закладів для дітей.
 
У 2018 році прокурорами до суду в інтересах держави спрямовано 10 позовів про визнання недійсними договорів оренди приміщень навчальних закладів або їх часток загальною площею майже  400 кв м і вартістю більше 2 млн грн у зв’язку з їх використанням суб’єктами господарювання не за освітянським призначенням.
 
Зокрема, Артемівською місцевою прокуратурою встановлено, що у квітні 2016 року Управлінням муніципального розвитку Бахмутської міської ради на підставі договору оренди передано у строкове платне користування фізичній особі-підприємцю приміщення площею 75 кв м і вартістю 46 тис грн у Часовоярській загальноосвітній школі №15, що перебуває на балансі відділу освіти Бахмутської райдержадміністрації, з метою здійснення роздрібної торгівлі непродовольчими товарами.
 
Враховуючи виявлене порушення, прокуратура звернулась до Господарського суду Донецької області з позовом до підприємця про визнання недійсним договору оренди та повернення незаконно орендованого майна.
 
Наразі рішенням суду провадження у справі закрито у зв’язку з добровільним виконанням відповідачем законних вимог прокурора. Таким чином, завдяки втручанню та наполегливій позиції прокуратури, поновлено права дітей та захищено порушені інтереси держави. 
 
                         Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2206