Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2018

Службова особа опинилась на лаві підсудних через привласнення понад 180 тис грн бюджетних коштів

Прокуратурою Донецької області спрямовано до Приморського районного суду м. Маріуполя обвинувальний акт за ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що засновник і головний інженер товариства з обмеженою відповідальністю уклав з керівником двох об’єднань співвласників багатоквартирних будинків  договори підряду щодо проведення у двох житлових будинках м. Маріуполя поточного ремонту інженерних мереж холодного водопостачання та водовідведення на загальну суму 218 тис грн.
 
Достовірно знаючи, що роботи у вказаних приміщеннях виконані не в повному обсязі, а лише на 36,3 тис грн - у зв’язку з відсутністю доступу до квартир та відмовою деяких мешканців, чоловік вніс завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт, на підставі яких незаконно отримав з місцевого бюджету та витратив на власний розсуд 181,6 тис грн.
 
Наразі розслідування злочинної діяльності службової особи завершено. Максимальне покарання за санкціями статей – до 5 років позбавлення волі.
 
 
                         Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2378