Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.12.2018

У Маріуполі групу з вісьмох осіб викрито у вимаганні грошових коштів з місцевих мешканців

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Донецької області спільно з працівниками Головного відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях та слідчого управління ГУНП в Донецькій області припинено злочинну діяльність групи осіб, які займались вимаганням грошових коштів у громадян.
 
             
 
У рамках розслідування кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 (вимагання) КК України встановлено, що упродовж поточного року 8 мешканців м. Маріуполя, серед яких громадянин Грузії та громадянин Королівства Марокко, погрожуючи вбивством або застосуванням фізичного насильства, вимагали з місцевих мешканців грошові кошти у розмірі від 800 доларів США до 11 000 доларів США.
 
         
 
Під час передачі останньої суми коштів у розмірі 5 700 грн, що відбувалась під контролем правоохоронців, зловмисників було затримано у порядку ст. 208 КПК України. Серед них виявлено осіб, раніше неодноразово судимих за скоєння  тяжких злочинів, які мають авторитет у кримінальному середовищі міста.
 
           
 
На теперішній час тривають невідкладні слідчі дії та вирішуються питання щодо повідомлення затриманим про підозру у скоєнні зазначеного злочину та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
                         Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2419