Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2018

Заочно засуджено голову дільничної виборчої комісії, яка приймала участь в організації «загального обласного референдуму з питань визнання державної самостійності ДНР»

За принципової позиції Костянтинівської місцевої прокуратури Костянтинівським міськрайонним судом заочно засуджено голову дільничної виборчої комісії «загального обласного референдуму з питань визнання державної самостійності ДНР»,  яка незаконно функціонувала у травні 2014 року у одній із шкіл м. Костянтинівки.
 
У ході проведеного спеціального судового провадження встановлено, що 37-річна місцева мешканка умисно співпрацювала з представниками незаконного збройного формування терористичної організації «ДНР» та  керувала діяльністю так званих «членів дільничної  виборчої комісії» при проведенні незаконного референдуму щодо змін меж та державного кордону України.
 
 Виконуючи покладені на неї обов’язки, голова комісії здійснювала підрахунок голосів, отриманих в результаті проведення голосування, разом з підлеглими склала та підписала відповідні протоколи  та передала їх разом з заповненими бюлетенями представникам «територіальної виборчої комісії  м. Костянтинівки».
 
Оскільки обвинувачена на теперішній час перебуває на тимчасово окупованій території АР Крим, їй заочно призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.
 
                           Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2391