Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2019

Завершено розслідування чотирьох кримінальних проваджень за фактами незаконної порубки дерев у Слов’янському районі

Під процесуальним керівництвом Слов’янської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у 4 кримінальних провадженнях за ч.1 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України.
 
               
 
Установлено, що в жовтні, листопаді та грудні 2018 року четверо мешканців  м. Краматорська організували незаконну порубку дерев, що находяться в полезахисних смугах на території Черкаської об’єднаної територіальної громади Слов’янського району, в результаті чого знищено дерева порід дуб, ясень і акація, а також погіршився природний склад, якість, захисні та інші властивості полезахисної смуги та виникли труднощі у відтворенні заліснення у вказаній місцевості.
 
За підрахунками екологів, незаконними діями «чорних лісорубів» державі в особі Головного управління Держгеокадастру в Донецькій області заподіяно матеріальну шкоду на загальну суму понад 247 тис грн.
 
В ході досудового розслідування усі фігуранти повністю визнали свою провину.
 
Наразі обвинувальні акти скеровано до суду для розгляду по суті. Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді штрафу від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2061