Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2019

Обвинувачувані у систематичному хабарництві декан та викладач вищого навчального закладу чекають на вирок суду

Слов’янською місцевою прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди для себе за вчинення дій з використанням наданого службового становища в інтересах третьої особи, хто надає таку вигоду, поєднане з вимаганням) КК України стосовно декана та викладача одного з вищих навчальних закладів м. Слов’янська.
 
Так, упродовж травня - червня 2018 року, за процесуального керівництва прокуратури, Управлінням захисту економіки в Донецькій області ДЗЕ Національної поліції України та слідчим відділом поліції в результаті проведення негласних слідчих (розшукових) дій задокументовано систематичне одержання вказаними працівниками освіти неправомірної вигоди від студентів за складання державних іспитів, захист курсових робіт, практичних завдань тощо.
 
За свої «послуги» у позитивному оцінюванні навчання студентів декан та його дружина-доцент вимагали та отримували від 350 до 5000 грн. Під час останньої передачі хабара вказаних осіб викрито «на гарячому».
 
На даний час досудове розслідування стосовно підприємливого подружжя завершено. Обвинуваченим загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2313