Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.02.2019

Прокуратура з’ясовує обставини смертельної аварії, яка унесла життя шістьох людей

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області слідчими Головного управління Національної поліції в Донецькій області розслідується кримінальне провадження за фактом загибелі шести осіб в результаті лобового зіткнення двох автомобілів на автодорозі Мар'їнка-Курахове.
                                             
 
У ході першочергових слідчих дій встановлено, що 5 лютого, приблизно о 10:00, водій автомобіля «Chevrolet Lacetti», здійснюючи обгін транспорту, який рухався у попутному напрямку, не переконався у безпечності маневру та допустив зіткнення з автомобілем «Daewoo Lanos».
Внаслідок ДТП та пожежі, яка сталась у салоні, водій та три пасажири «Daewoo Lanos» загинули на місці. Також спричинено смертельні травми двом з чотирьох пасажирів «Chevrolet Lacetti». За попередніми даними, водій останнього зазнав незначних травм.  
За вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) КК України.
 
Водія «Chevrolet Lacetti» затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у скоєнні інкримінованого злочину, та готується клопотання до суду  про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
На місці події тривають невідкладні слідчі  дії, спрямовані на встановлення усіх обставин жахливої дорожньо-транспортної пригоди.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1912