Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.02.2019

Колишнього директора підприємства підозрюють в ухиленні від сплати податків на 32 мільйона гривень

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області триває досудове розслідування за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів та обов’язкових платежів в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
 
У скоєнні зазначених кримінальних правопорушень обґрунтовано підозрюється 47- річний мешканець м. Слов'янська, який у період 2014-2017 років перебував на посаді директора одного з підприємств, яке займалось реалізацією господарських і декоративних керамічних виробів.
 
Установлено, що чоловік з метою ухилення від сплати податків та зборів розробив злочинну схему, згідно якої переводив у готівку кошти, що надходили на розрахункові рахунки підприємства від реалізації товару, та частково використовував їх для подальшої його закупівлі у інших виробників, без належного оформлення документів та надання інформації про здійснені операції органам доходів та зборів.
 
Дії зловмисника призвели до фактичного ненадходження до Державного бюджету України грошових коштів з податку на доходи фізичних осіб та військового збору на суму майже 32 млн грн.
 
Окрім того, чоловік складав завідомо неправдиві документи щодо здійснення виробничого процесу з виготовлення керамічної продукції, при тому, що власні виробничі потужності та працівники відповідної кваліфікації на підприємстві були відсутні. У подальшому на підставі вказаних документів зловмисник незаконно отримував сертифікати для проведення міжнародних експортних операцій.
 
На даний час протиправну діяльність чоловіка припинено. Прокуратурою до суду подано клопотання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу.
 
Прокуратура Донецької області

кількість переглядів: 2274