Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2019

Прокуратура вимагає стягнути з підприємства майже 195 тис грн збитків, спричинених незаконним використанням землі

Красноармійською місцевою прокуратурою до Господарського суду Донецької області скеровано позов в інтересах держави в особі Мирноградської міської ради до одного з товариств з обмеженою відповідальністю, яке займається роздрібною торгівлею.
 
Суть позову - стягнення збитків (неодержаного доходу, упущеної вигоди), завданих використанням земельної ділянки площею 0,2 га без правовстановлюючих документів.
 
Установлено, що вказана земельна ділянка раніше знаходилась в оренді у іншого товариства. Відповідач,  набувши у серпні 2017 року право власності на об’єкт нерухомості, а саме – торговельний комплекс, розташований на спірній земельній ділянці, до сьогоднішнього дня належним чином не оформив правовідносини щодо користування нею, чим завдав шкоди державним інтересам на загальну суму майже 195 тис грн.
 
Наразі позов перебуває на розгляді суду.
 
Додатково: згідно з положеннями Земельного кодексу України, виникнення права власності на об’єкт нерухомості не є підставою для автоматичного виникнення права власності чи укладення (продовження, поновлення) договору оренди земельної ділянки, а новий власник не звільняється від необхідності оформлення права на земельну ділянку відповідно до вимог законодавства.
 
                              Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2019