Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2019

Чотирьом членам озброєної банди повідомлено про підозру у розбійних нападах на «валютників»

24 лютого чотирьом мешканцям Слов’янська та Краматорська повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 (розбійний напад з метою заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров'я особи, вчинений за попередньою змовою групою осіб) КК України.
 
          
 
 
Установлено, що учасники озброєної банди, діючи за заздалегідь розробленою схемою, обирали потерпілих серед мешканців області, тривалий час ретельно слідкували за ними, висліджували графік пересувань, встановлювали місця обміну валют, клієнтську базу та насамперед - розмір прибутків. У подальшому чоловіків виманювали у безлюдні місця начебто під приводом обміну великої суми коштів, де і здійснювали напади. З метою подолання опору потерпілим демонструвалась вогнепальна зброя, бейсбольні битки, ножі.
 
Зокрема, 23 лютого двоє з підозрюваних під приводом обміну 2 млн грн на долари США виманили у безлюдне місце мешканця м. Краматорська та, погрожуючи вбивством, вирвали з його рук сумку з грошима, однак у цей же час були викриті «на гарячому» працівниками прокуратури спільно з поліцейськими. Ще двох нападників затримано під час спроби втечі з місця скоєння злочину.
 
             
 
У ході санкціонованих обшуків у зловмисників вилучено засоби мобільного зв’язку, автотранспорт, зброю, маски, пластикові стяжки та рукавиці.
 
На даний час прокуратурою підготовлено клопотання до суду про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави. Перевіряється причетність затриманих до скоєння аналогічних злочинів.
 
      
 
Довідково: максимальна санкція статті - від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2151