Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2019

Посадовця вугільного підприємства судитимуть за порушення законодавства про охорону праці, що призвело до загибелі гірника

Прокуратурою Донецької області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадової особи Державного підприємства «Шахтоуправління «Південнодонбаське № 1» за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей) КК України.
 
Слідством встановлено, що 9 січня 2018 року 46-річний головний енергетик вказаного підприємства, у порушення вимог законодавства про охорону праці, дозволив подати напругу 6 кВ на кабельну лінію, яка не використовувалась в технологічному процесі, внаслідок чого смертельно уражено електричним струмом 39-річного прохідника дільниці монтажу та демонтажу гірничого обладнання.
 
На теперішній час досудове розслідування завершено.
 
Довідково: санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2245