Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2019

Завершено розслідування справи екс-голови райдержадміністрації, який обвинувачується у розтраті державних коштів на суму майже 800 тис грн

Під процесуальним керівництвом Костянтинівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування кримінального провадження за обвинуваченням колишнього голови однієї з районних державних адміністрацій у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.
 
Максимальне покарання за санкціями статей - до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
Нагадаємо, у серпні 2017 року між тодішнім головою РДА та приватним підприємством укладено договір на виконання капітального ремонту двох корпусів районного центру первинної медико-санітарної допомоги з благоустроєм прилеглої території на загальну суму понад 8 млн грн.
 
У період з грудня 2017 по січень 2018 року голова РДА, діючи в інтересах підрядника, достовірно знаючи, що роботи виконані не в повному обсязі,  підписав офіційні документи із зазначенням завищеного обсягу виконаних робіт, на підставі яких підрядній організації зайво перераховано майже 800 тис грн бюджетних коштів, що в 600 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян та є особливо великим розміром.
 
Зокрема, посадовцем підписано неправдиві відомості щодо установки бетонних тротуарних плит, вентиляційного клапану, огороджень сходів, пандусів, балконів і дверних коробок, гідроізоляції і фарбування стін, очищення підземної частини цоколя будівель тощо.
 
На даний час обвинувальний акт стосовно екс-посадовця прокуратурою погоджено та направлено до суду для розгляду по суті.
 
                          Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1728