Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2019

Прокуратура домоглась скасування незаконного вироку, яким особу виправдано за грабіж, поєднаний з проникненням у житло

Завдяки принциповій позиції прокуратури Донецької області Донецьким апеляційним судом скасовано вирок Слов’янського міськрайонного суду, яким особу виправдано за відсутністю в його діях складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 186 (грабіж, поєднаний із застосуванням насильства, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, поєднаний з проникненням у житло) КК України.
 
Нагадаємо, у квітні 2017 року 32-річний чоловік постукав в двері приватного домоволодіння у м. Слов’янську та після того, як двері відчинила жінка похилого віку, увірвався до будинку, наніс домовласниці два удари по голові та заволодів належними їй грошовими коштами на суму 4 000 грн.
 
Суд першої інстанції, незважаючи на повні та обґрунтовані доводи публічного обвинувачення, дійшов висновку про невинуватість підсудного в інкримінованому правопорушенні. Не погодившись з виправдувальним вироком, Слов’янська місцева прокуратура  Донецької області подала апеляційну скаргу, розглянувши яку, колегія суддів визнала, що висновки суду першої інстанції містять істотні суперечності та суперечать вимогам кримінального процесуального закону в частині порушення прав потерпілої.
 
Погодившись з позицією прокуратури області, апеляційний суд призначив новий розгляд кримінального провадження в суді першої інстанції.
 
Додатково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1801