Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2019

Прокуратурою попереджено незаконне витрачання бюджетних коштів на суму майже півмільйона гривень

У ході розгляду Господарським судом Донецької області позову Мангушського відділу Маріупольської місцевої прокуратури №1 щодо розірвання незаконно укладеного договору підряду, відповідачами виконано позовні вимоги прокуратури у добровільному порядку.
 
Під час моніторингу електронної системи публічних закупівель «ProZorro» прокуратурою встановлено порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» з боку службових осіб Бердянської сільської ради Мангушського району.  
 
Зокрема, при проведенні процедури закупівлі робіт з поточного ремонту автодороги у с. Бердянське на загальну суму майже півмільйона гривень між сільрадою та фізичною особою-підприємцем укладено прямий договір без проведення процедури відкритих торгів, що унеможливило  добросовісну конкуренцію серед учасників торгів та як слідство - максимальну економію та ефективність витрачання грошових коштів.
 
У зв’язку з вищезазначеним прокуратурою до Господарського суду Донецької області подано позов в інтересах держави в особі Східного офісу Державної аудиторської служби України про визнання недійсним вказаного договору підряду.
 
Станом на теперішній час провадження по справі закрито за відсутності предмету спору. Таким чином прокуратурою попереджено вибуття бюджетних коштів на суму майже півмільйона гривень.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2088