Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2019

Нехтування вимогами законодавства про охорону праці, яке призвело до травмування та загибелі робітників – шлях до лави підсудних

Прокуратурою Донецької області затверджено та скеровано до Іллічівського  районного суду м. Маріуполя обвинувальний акт стосовно двох 46-річних робітників підрядної організації ТОВ «Олдіс-Групп», яка надала працівників ТОВ «БМК «Акцепт-Буд» для виконання ремонтних робіт.
 
Під час досудового розслідування встановлено, що 14 липня 2017 року, о 10:15, на підприємстві ПрАТ «ММК ім. Ілліча» виконувались роботи з перекриття покрівлі даху. Робітники підрядної організації всупереч правилам безпеки допустили складання на дах будівельних матеріалів, що перевищували проектні навантаження. Внаслідок цього стався обвал перекриття та підрядники впали з висоти 24 м у порожній вагон, що знаходився під плитою і куди частково потрапили уламки плити та листового металу вагою майже 10 тон. 36-річна жінка,  46-річний та 29-річний чоловіки загинули, а їх 32-річний колега зазнав значних травм та вижив завдяки страхувальному поясові.
 
Наразі досудове розслідування завершено. Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України.
 
Довідково: санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
      
                                                                      Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2049