Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2019

Посадові особи ДП «Мирноградвугілля» постануть перед судом за недотримання вимог законодавства про охорону праці

 
Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України стосовно посадових осіб відокремленого підрозділу «Шахта Димитрова» Державного підприємства «Мирноградвугілля».
 
Установлено, що 30 січня 2017 року, о 6:30, 32-річний та 60-річний електрослюсарі не дотримались вимог чинного законодавства України про охорону праці та не вжили заходів щодо безпечного виконання робіт з підвищеною небезпекою, а саме не проконтролювали застосування ручної лебідки для фіксації вентилятора до підйомного механізму, внаслідок чого при проведенні  демонтажних робіт важке шахтне обладнання вентилятору впало на підошву виробки, травмувавши стопу лівої ноги 59-річного електрослюсаря.
 
Зазначене недбальство з боку посадовців підтверджено висновками судової інженерно-технічної експертизи   з  дослідження причин  та  наслідків надзвичайних  подій в  гірничий  промисловості і в підземних умовах.
 
На теперішній час обвинувальний акт  спрямовано для розгляду по суті до Димитрівського міського суду Донецької області.
 
 
Довідково: максимальне покарання за вказаними статтями – обмеження волі на строк до трьох років.
 
                          Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2260