Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2019

За апеляційного реагування прокуратури організаторку незаконного референдуму відправлено на 5 років за ґрати

Завдяки принциповій позиції органів прокуратури Донецької області Донецьким апеляційним судом скасовано вирок Краматорського міського суду, яким особу засуджено за ч. 2 ст. 110 КК України до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 3 роки.
 
Суд встановив, що 56-річна мешканка міста Краматорська з власних міркувань у квітні 2014 року добровільно вступила до ініціативної групи з проведення так званого референдуму щодо самостійності терористичної організації «ДНР».  
 
Очоливши дільничну комісію,  діючи за попередньою змовою з особами, відносно яких проводиться досудове розслідування в інших кримінальних провадженнях, жінка інструктувала «членів дільничної комісії» та у травні керувала їх діяльністю,  зокрема, видала бюлетені для голосування, організувала складання та підписання протоколів та їх передачу разом з урнами, у яких містилися бюлетені, озброєним бойовикам.
 
Суд першої інстанції безпідставно застосував до засудженої умовний термін покарання, що лягло в основу поданої прокуратурою апеляційної скарги. Апеляційний суд визнав ґрунтовними доводи обвинувачення та підкреслив, що судом першої інстанції не надано оцінку особі, яка свою провину не визнала, не розкаялася та намагалася ухилитися від кримінальної відповідальності при тому, що жодних пом’якшуючих її провину обставин у суді не встановлено, а також не надано оцінки тяжкості злочину, скоєного умисно проти основ національної безпеки України.
 
Погодившись з позицією прокуратури області, апеляційний суд скасував зазначений вирок та ухвалив новий, яким призначив засудженій реальне покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2282