Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2019

Перспективи реалізації проекту КМЄС і ГПУ щодо оцінювання роботи розглянуто у співпраці з прокуратурою Донецької області

Під егідою Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (КМЄС) на базі прокуратури Донецької області відбулась зустріч делегатів робочих груп Генеральної прокуратури України, Національної академії прокуратури України та прокуратур Львівської, Одеської та Харківської областей з метою обміну практичним досвідом реалізації пілотного проекту з розробки системи оцінювання роботи прокурорів.
 
                   
 
Відкриваючи захід у форматі круглого столу, перший заступник прокурора Донецької області Олександр Лівочка відзначив актуальність розробки об’єктивної прозорої системи оцінювання індивідуальної роботи прокурорів.
 
                         
 
Проректор Національної академії прокуратури України Юрій Севрук наголосив, що робочою групою Генеральної прокуратури України, заступником керівника якої він є, розроблено низку проектів нормативних актів, процедури яких наразі вивчаються на практиці. З урахуванням рекомендацій ЄС, висновків Ради Європи та вітчизняного досвіду розроблено проект змін до Закону України «Про прокуратуру» щодо регулярного оцінювання діяльності прокурорів спеціальними комісіями за процедурою, викладеною у проекті відповідного Положення.
 
 
           
 
Перший заступник прокурора Одеської області Олександр Саулко поділився досвідом використання онлайн-технологій для організації такої роботи, відзначив можливість автоматичного збирання даних для оцінювання.
 
Експерт з питань реформи прокуратури КМЄС Світлана Олійник зазначила, що наприкінці січня поточного року під егідою Місії розпочато практичну частину реалізацію пілотного проекту трьома робочими групами прокуратур Львівської, Одеської та Харківської областей. Метою є надання оцінки якості й ефективності роботи прокурора, виявлення індивідуальних потреб з вдосконалення компетентності та професійного зростання.
 
 
              
 
Провідний Радник з питань прокуратури КМЄС Гатіс Донікс, який взяв участь в обговоренні в режимі годинної відеоконференції, зазначив, що кожна країна розробляє власну систему.
 
Практичними напрацюваннями та специфікою окремих моделей організації роботи поділились делегати пілотних робочих груп: керівник Чугуївської місцевої прокуратури Харківської області Ярослав Мишков, заступник начальника управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Львівської області Валерій Заярский та начальник відділу документального забезпечення прокуратури Одеської області Катерина Ткаченко. Кожен представив напрацювання щодо критеріїв оцінювання роботи прокурорів. У ході жвавих дискусій обговорені позитивні результати та окремі практичні труднощі реалізації пілотного проекту, а також пропозиції щодо їх подолання.
 
                                      
 
 
Підсумовуючи результати заходу, проректор Національної академії прокуратури України Юрій Севрук надав у цілому позитивну оцінку напрацюванням пілотних груп, визначив коло питань, які підлягають першочерговій увазі та окреслив завдання на наступну робочу зустріч, заплановану на квітень на базі прокуратури Харківської області.
 
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2340