Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2019

Завершено розслідування справи про смертельне травмування працівника на виробництві

Під процесуальним керівництвом Костянтинівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування та направлено до Костянтинівського міськрайонного суду обвинувальний акт  стосовно 38-річного водія одного з приватних акціонерних товариств Костянтинівського району за порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді загибелі чоловіка, тобто за скоєння злочину, передбаченого ч.2 ст.272 КК України.
 
       Подія трапилась влітку 2017 року. Водій електронавантажувача, перебуваючи у приміщенні камери складського господарства, виконував завдання з переміщення піддону з замороженими брикетами фаршу.
 
Побачивши, що один з брикетів причепився до низу піддону, чоловік почав потроху здавати назад. Але у цей момент зі сторони спини обвинувачуваного до піддону з метою відчеплення брикету підійшов 35-річний транспортувальник, не побачивши якого, водій продовжив підйомну операцію, у ході якої вантаж масою 780 кг впав з вил навантажувача на підлогу, смертельно травмувавши людину.
 
За скоєння вказаного кримінального правопорушення обвинувачуваному загрожує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 1982