Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2019

За неуважність під час керування мопедом та наїзд на півторамісячне немовля до підлітка застосовано примусовий захід виховного характеру

Примусову передачу під нагляд матері строком на 1 рік визначив Волноваський районний суд покаранням для неповнолітнього хлопця, який вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.
 
У ході судового розгляду встановлено, що влітку 2018 року, у вечірній час доби, 15-річний мешканець с. Донське Волноваського району, рухаючись по дорозі з недостатнім освітленням на мопеді зі швидкістю 50 км/год, побачив попереду чоловіка та жінку з дитячим візочком, які пересувалися у попутному напрямі, проте не вжив заходів щодо безпечного маневрування та скоїв наїзд на візочок з немовлям.
 
У результаті дорожньо-транспортної пригоди півторамісячна дитина зазнала тяжких тілесних ушкоджень, а саме закриту черепно-мозкової травму, перелом руки та садна обличчя.
 
За вказане діяння Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Однак враховуючи те, що кримінальна відповідальність за вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 286 КК України, встановлена з 16 років, а засуджений на час скоєння правопорушення не досяг віку кримінальної відповідальності, прокурором до суду направлено клопотання про застосування до нього примусових заходів виховного характеру у вигляді передачі під нагляд матері.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2517