Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2019

Голові комісії з проведення незаконних виборів так званих голови і народних депутатів «ДНР» винесено обвинувальний вирок

Підтримавши правову позицію прокуратури Донецької області, Слов’янський міськрайонний суд визнав 68-річну мешканку м. Горлівки винною у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб, тобто у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 110 КК України.
 
Суд встановив, що у листопаді 2018 року вказана особа брала активну участь в організації та проведенні на території, тимчасово окупованій терористичною організацією «ДНР», незаконних виборів так званих голови і народних депутатів «ДНР».
 
Давши добровільну згоду на зайняття посади голови дільничної виборчої комісії, яка знаходилась у приміщенні одного з навчальних закладів м. Горлівки, жінка особисто доставила з м. Донецька бюлетені для так званого голосування, перерахувала їх,  поставивши на кожному печатку з номером виборчої дільниці, а також керувала облаштуванням приміщення меблями, урнами та кабінками для голосування.
 
11 листопада, у день проведення незаконних виборів, обвинувачена, на виконання цілей та завдань, спрямованих на порушення суверенітету і територіальної цілісності України, чітко і послідовно координувала роботу членів комісії, розподіляла обов’язки, проводила консультації  виборців, а після закінчення голосування і підрахунку голосів підписала підсумкові протоколи, які разом із бюлетенями відвезла до так званої центральної виборчої комісії «ДНР», що знаходилась у м. Донецьку.
 
За підсумками «роботи» у даній комісії прихильниця терористів отримала грошову винагороду у розмірі 3 250 рублів.
 
Суд врахував щире каяття пенсіонерки і активне сприяння розслідуванню та призначив їй покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 1 рік.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2490