Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2019

За фактом загибелі одного та поранення двох спеціалістів групи піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування у «сірій зоні» розпочато розслідування за статтею «Теракт»

Під процесуальним керівництвом Костянтинівської місцевої прокуратури розслідується кримінальне провадження за ч.3 ст. 258 (терористичний акт) КК України.
                             
 
Установлено, що 9 квітня, о 09:30,  група піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення  Головного управління у Донецькій області у складі 4 чоловік та 1 одиниці техніки проводила роботи з обстеження та очищення ділянок місцевості від вибухонебезпечних предметів. Зокрема, група виконувала ремонтно-відновлювальні роботи ділянки напірного трубопроводу діаметром 2 300 мм від насосної станції 3-го підйому каналу «Сіверський Донець-Донбас» в районі н. п. Зайцеве Бахмутського району.
 
    Під час роботи спеціалістів в так званій «сірій зоні» стався вибух невідомого вибухонебезпечного предмету, внаслідок чого 30-річний старший сапер відділення піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування загинув, а 24-річний начальник відділення та 26-річний сапер отримали поранення. 
 
   З проникаючим пораненням передпліччя, травмою грудної клітини та  крововтратою поранених швидкою допомогою Збройних сил України  доставлено до Бахмутської центральної міської лікарні.
 
Наразі проводяться заходи щодо евакуації піротехніків з «сірої зони».
 
   Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2450