Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2019

Прокуратура вимагає розірвання договірних відносин із орендарем землі, виділеної для експлуатації аеропорту

Маріупольською місцевою прокуратурою №1 скеровано до Господарського суду Донецької області позов в інтересах держави про розірвання договору на право користування земельною ділянкою загальною площею майже 27 га і вартістю понад 318 млн грн.
 
Установлено, що у вересні 2013 року Маріупольською міською радою надано суб’єкту господарювання у довгострокову оренду земельну ділянку, розташовану на території Бердянської сільської ради Першотравневого району, для розміщення та експлуатації будівель та споруд авіаційного транспорту, експлуатації та обслуговування цілісного майнового комплексу комунального комерційного підприємства «Аеропорт Маріуполь».
 
 
Упродовж понад 5 років орендар ігнорував внесення плати за землю, у зв’язку з чим утворилась заборгованість на суму понад 34 млн грн та пеня на майже 21 млн грн.
 
 
Наразі судом вирішується питання щодо визнання боржника банкрутом, а отже прокуратура вважає подальше перебування земельної ділянки в оренді до 2038 року без передбаченої договором експлуатації будівель та споруд авіаційного транспорту порушенням інтересів держави.
 
 
Позовну заяву прокуратури судом прийнято та призначено до розгляду.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 2125