Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2019

Посадова особа міської ради відповість у суді за службову недбалість, яка коштувала бюджету майже 265 тис грн

Завдяки принциповій позиції прокуратури Донецької області до Краснолиманського міського суду спрямовано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України стосовно начальника відділу освіти Лиманської міської ради.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що у грудні 2017 року 53- річна начальник відділу, будучи службовою особою, не здійснила технічний нагляд і контроль за ходом, якістю, вартістю та обсягами робіт під час реконструкції системи теплопостачання одного з навчальних закладів с. Дробишеве Лиманського району.
 
Внаслідок вказаної недбалості на розрахунковий рахунок підрядної організації  необґрунтовано сплачено з місцевого бюджету майже 265 тис грн, чим заподіяно істотну шкоду правонаступнику відділу освіти – управлінню освіти, молоді та спорту Лиманської міської ради. 
 
На теперішній час досудове розслідування завершено.
 
Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 
                            Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2261