Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.05.2019

Перед судом постане четвертий гірник, злочинна недбалість якого призвела до травмування колеги

Прокуратурою Донецької області спрямовано до суду обвинувальний акт за ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України стосовно ще одного працівника відокремленого підрозділу «Шахта «Курахівська» Державного підприємства «Селидіввугілля», чиї спільні дії з колегами призвели до травмування прохідника.
 
Нагадаємо, 11 березня 2017 року четверо прохідників разом із гірничим майстром виконували роботи з демонтажу доставочної лебідки на одній дільниці та кріплення її до вентиляційного хідника іншої. Під час виконання зазначених робіт стався зсув лебідки, що призвело до зміщення її тягового канату у напрямку місцезнаходження одного з прохідників. Від удару канатом по голові 33-річний чоловік впав, вдарившись тулубом у раму кріплення лебідки, та отримав тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості.
 
На початку травня поточного року обвинувальні акти стосовно трьох гірників – учасників зазначеної події прокуратурою направлено до суду. Наразі висновками судової інженерно-технічної експертизи доведено причетність до травмування потерпілого їх четвертого колеги.
 
Максимальне покарання за вказаною статтею – обмеження волі на строк до трьох років.
 
 
                          Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1967