Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2019

Прокуратура домоглась призначення нового судового розгляду у справі інженера з охорони праці, який свідомо створив загрозу загибелі людей

Завдяки принциповій позиції прокуратури Донецької області Донецьким апеляційним судом скасовано вирок Костянтинівського міськрайонного суду, яким чоловіка виправдано через відсутність в його діях складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України.
 
Установлено, що у листопаді 2017 року чоловік обіймав посаду інженера з охорони праці на одному із товариств з обмеженою відповідальністю у м. Костянтинівці. Свідомо діючи у порушення «Правилам охорони праці під час виконання робіт на висоті», посадовець допустив працівників до виконання робіт на висоті з використанням запобіжних поясів, які не пройшли необхідні випробування, не мають інвентарного номеру та навіть паспорта виробника, чим  створив загрозу травмування і загибелі людей.
 
Суд першої інстанції дійшов висновку про невинуватість підсудного, втім апеляційний суд визнав такі висновки передчасними та, підтримавши доводи, наведені в апеляційній скарзі прокуратури області, скасував виправдувальний вирок та призначив новий розгляд справи у суді першої інстанції.
 
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, виправних робіт чи обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.
                            
Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 2230