Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2019

Наркотики, крадіжка, грабіж: злодію винесено черговий обвинувальний вирок

За аргументованої позиції публічного обвинувачення, яке підтримувала Краматорська місцева прокуратура, суд призначив покарання, пов’язане з реальним позбавленням волі, злодію, який скоїв нові злочини, не виконавши зобов’язання у вигляді штрафу за останнім обвинувальним вироком.
 
Суд встановив, що у червні 2018 року 33-річний, раніше судимий за зберігання наркотиків місцевий мешканець умисно проник через вікно до будинку 64-річного сусіда, звідки викрав ланцюгову бензопилу, електричний двигун та автозапчастини.
 
У серпні, коли обвинувальний акт стосовно правопорушника вже перебував на розгляді суду, він, забувши про щойно «вписане у справу» щире каяття, пішов на новий злочин, а саме – виніс з літньої кухні іншого свого сусіда пральну машину, а побачивши її 80-річного власника, який вимагав припинити злочинні дії, застосував фізичну силу, грубо відштовхнувши літню людину у бік, та все ж таки відібрав зазначене майно.
 
Злочинними діями чоловіка потерпілим спричинено матеріальну шкоду на загальну суму близько 4 000 грн. 
 
Суд, врахувавши доводи обвинувачення про зухвалість підсудного та небажання зійти з хибного кримінального шляху, визнав його винним за ч. 3 ст. 185 (крадіжка), ч.3 ст. 186 (грабіж) КК України та відправив на 4 роки і 2 місяці до кримінально-виконавчої установи закритого типу, зобов’язавши сплатити штраф за попереднім вироком у розмірі 850 грн.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1859