Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2019

За пропозицію хабара поліцейському правопорушник опинився на лаві підсудних

За погодженням з Краматорською місцевою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.
 
Установлено, що 13 квітня увагу поліцейських батальйону патрульної поліції в м. Краматорськ та Слов'янськ Управління патрульної поліції в Донецької області привернув 24-річний мешканець Краматорська, який  знаходився у стані алкогольного сп’яніння біля одного з магазинів.
 
У відповідь на зауваження правоохоронців щодо його поведінки та складання протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 178 КУпАП (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді), чоловік запропонував одному з них неправомірну вигоду у розмірі 1 500 грн за не притягнення до адміністративної відповідальності.
 
Керуючись законами України «Про Національну поліцію» та «Про запобігання корупції», усвідомлюючи суспільно небезпечний характер вказаного діяння, поліцейський двічі повідомив правопорушника про кримінальну відповідальність за вказані діяння та викликав слідчо-оперативну групу.
 
Наразі досудове розслідування завершено.
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2336