Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2019

Перед судом постане жінка, яка вербувала жінок для сексуальної експлуатації у Туреччині

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження за ч.2 ст. 149 (торгівля людьми) КК України стосовно 26-річної мешканки м. Запоріжжя, яка вербувала та вивозила молодих дівчат для сексуального рабства до Туреччини.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що у серпні 2018 року жінка за попередньою змовою з мешканкою Туреччини, матеріали стосовно якої виділені в окреме провадження, за грошову винагороду підшукувала на території Донецької області молодих жінок, які знаходились у важкому соціальному та матеріальному стані, з метою їх вербування та подальшого переміщення до Туреччини, де її спільниця організувала бізнес з сексуальної експлуатації зазначеної категорії жінок.
 
14 листопада 2018 року обвинувачена запропонувала вказану «роботу» двом мешканкам міста Маріуполя віком 19 та 20 років, які діяли під контролем працівників правоохоронних органів, обіцяючи гідні умови проживання, дотримання прав і інтересів та високу зарплатню - від 400-500 турецьких лір за годину «роботи».
 
Після отримання від жінок згоди та придбання турецькою колегою авіаквитків для перельоту до Туреччини зловмисницю та її жертв затримано правоохоронцями в приміщенні Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» після проходження митного контролю.
 
На теперішній час прокуратурою обвинувальний акт погоджено та скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Довідково: вчинення зазначеного злочину карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1707