Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2019

Посадовій особі Донецької обласної державної адміністрації повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем

Під процесуальним керівництвом Краматорської місцевої прокуратури за оперативним супроводом Управління захисту економіки ДЗЕ Національної поліції в Донецькій області слідчим слідчого відділу Краматорського відділу поліції ГУНП в Донецькій області повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 364 (службове підроблення та зловживання владою або службовим становищем, якщо вони спричинили тяжкі наслідки) КК України, посадовій особі  одного  з департаментів Донецької обласної державної адміністрації.
 
 
Установлено, що у грудні 2018 року, в ході проведення централізованих заходів з інвентаризації 276,21 га земель сільськогосподарського призначення державної власності, що знаходяться  під полезахисними лісосмугами на території об’єднаної територіальної громади у Слов’янському районі Донеччини, 56-річний посадовець підписав акт приймання-передачі  наданих послуг, достовірно знаючи, що підрядна організація фактично виконала роботи не в повному обсязі, а складена нею технічна документація із землеустрою не відповідає вимогам чинного земельного законодавства. Зокрема, не містить відомості про проходження обов’язкової первинної державної експертизи, відмітки про внесення інформації до державного земельного кадастру та відповідного витягу по інвентаризованим земельним ділянкам тощо.
 
На підставі підписаного посадовцем офіційного документу, що містить завідомо неправдиві  відомості, на користь підрядника зі спеціального фонду обласного бюджету безпідставно перераховано кошти у сумі 670 тис грн.
 
Досудове розслідування триває.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1926