Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2019

За спробу вчинити терористичний акт терориста засуджено до 9 років позбавлення волі

За чіткої та принципової правової позиції публічного обвинувачення, яке підтримувала у Красноармійському міськрайонному суді прокуратура Донецької області, 35-річного, раніше судимого за розбій, мешканця м. Макіївки визнано винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 258 (замах на терористичний акт) та ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
 
В ході досудового розслідування встановлено, що у 2017 році, звільнившись з місць позбавлення волі, чоловік познайомився з 45-річним координатором диверсійно-розвідувальної групи незаконного збройного формування «Казачий Союз «Область Войска Донского» терористичної організації «ДНР», який запропонував йому за 3 000 доларів США вчинити терористичний акт на території Донецької області.
 
Погодившись на вказану пропозицію, зловмисник отримав від свого «куратора» частину грошового винагородження у розмірі 10 000 російських рублів та інструкції щодо порядку збору радіокерованого саморобного вибухового пристрою, а у подальшому, отримавши чергову частину обіцяних коштів та детальні дані про місцезнаходження вибухівки, відправився у с. Сергіївка Покровського району Донецької області.
 
31 жовтня 2017 року, опинившись за 200 метрів від території електричної підстанції «Придніпровська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», зловмисник забрав в раніше обумовленому місці пакунок з радіокерованим саморобним вибуховим пристроєм, який складався з майже 4 кг гексогену, та з метою вчинення терористичного акту, перестрибнувши паркан, що огороджує територію підстанції, був затриманий співробітниками правоохоронних органів України, у зв’язку з чим не вчинив усіх дій, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, з причин, що не залежали від його волі.
 
За безпосередню участь в організації особливо тяжкого злочину проти своєї держави посібника терористів засуджено до 9 років позбавлення воля з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2142