Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2019

Винесено обвинувальний вирок розповсюджувачу матеріалів з дитячою порнографією

Публічним обвинуваченням, яке підтримувала у Краматорському міському суді прокуратура Донецької області, доведено провину 39-річного мешканця Краматорська у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.301 КК України, тобто у розповсюдженні порнографічних предметів, що містять дитячу порнографію.
 
У ході судового розгляду встановлено, що з січня 2017 по липень 2018 року чоловік, використовуючи за місцем мешкання доступ до Інтернету, встановив на свій персональний комп’ютер програмний продукт для обміну файлами з іншими користувачами та, діючи під вигаданим нікнеймом, завантажив у мережу 14 папок з 2599 файлами із зображеннями та відеопродукцією порнографічного характеру, що містять дитячу порнографію. У подальшому, надавши зацікавленим «клієнтам» спеціальний пароль, зловмисник зробив зазначені файли доступними для перегляду та завантаження.
 
Протиправні дії розповсюджувача забороненого контенту припинено правоохоронцями у ході успішної реалізації отриманої оперативної інформації. У якості запобіжного заходу суд обрав йому тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 88 100 грн, після сплати якої чоловіка на період досудового розслідування з-під варти звільнено.
 
Врахувавши щире каяття обвинуваченого та активне сприяння розкриттю злочину, суд призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з іспитовим строком на 1 рік.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1743