Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2019

Відшкодування збитків, завданих незаконною порубкою дерев на території ландшафтного заказника, не дає уникнути кримінальної відповідальності

Артемівською місцевою прокуратурою скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно чоловіка, який  вирішив поправити свій матеріальний стан за рахунок продажу незаконно добутої деревини.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що у березні 24-річний мешканець м. Часів Яр Бахмутського, з метою отримання прибутку від реалізації деревини, заручившись допомогою дев’яти товаришів, прибув до лісного масиву, що розташований на території Опитненської сільської ради та є частиною природно - заповідного фонду України, оскільки має статус ландшафтного заказника місцевого значення «Артемівські садово-дендрологічні насадження». Запевнивши приятелів у наявності дозвільних документів, зловмисник здійснив разом із ними за допомогою бензопил незаконну порубку дерев породи акація.
 
Завдана діями обвинуваченого шкода навколишньому природному середовищу склала майже 18 тис грн і на теперішній час відшкодована у повному обсязі.
 
За скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 246 КК України, тобто незаконної порубки дерев на території природно-заповідного фонду, правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2159