Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2019

Засуджено члена виборчої комісії, яка допомагала терористам проводити вибори голови і депутатів «ДНР»

За якісного публічного обвинувачення, яке підтримувала у Слов’янському міськрайонному суді прокуратура Донецької області, 36-річну мешканку м. Бахмута  визнано винною у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК, тобто у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.
 
У ході  судових слухань встановлено, що на початку листопада 2018 року жінка добровільно стала членом дільничної виборчої комісії та взяла участь в організації та проведенні виборів,  спрямованих на обрання голови терористичної організації «ДНР» та так званих «депутатів народної ради ДНР».
 
11 листопада 2018 року зловмисниця, перебуваючи у приміщенні виборчої комісії № 3, що розташовувалась в загальноосвітній школі № 49 м. Горлівки, видавала бюлетені для голосування, а по його завершенню разом із головою, заступником голови та іншими членами комісії засвідчила своїм підписом відповідні протоколи.
 
Погодившись з обґрунтованими доводами прокуратури щодо винуватості жінки в інкримінованому злочині, суд призначив їй покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 2201