Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2019

Депутату обласної ради, підозрюваному у фінансуванні тероризму, обрано запобіжний захід

Жовтневим районним судом м. Маріуполя обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави у розмірі 768 тис. 400 грн депутату Донецької обласної ради 6 скликання, який обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 258-5 КК України, тобто у фінансуванні тероризму.
 
У ході досудового розслідування, яке проводиться слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь Донецької області) Головного управління Служби Безпеки України в Донецькій та Луганській областях під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області, встановлено, що з березня 2018 року 47-річний депутат за попередньою змовою з іншими особами, діючи умисно та знаючи, що рішенням Ради національної безпеки і оборони України "Про невідкладні додаткові заходи щодо протидії гібридним загрозам національній безпеці України" тимчасово припинено переміщення вантажів через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей, з метою матеріального забезпечення терористичної організації «ДНР» організували схему з постачання продукції для вугільної та гірничо-шахтної промисловості, виробленої одним з українських підприємств, на тимчасово окуповану територію Донецької області через територію Російської Федерації.
 
За час своєї протиправної діяльності на контрольовану терористами територію Донеччини здійснено постачання продукції на загальну суму майже 68 млн російських рублів.
 
27 червня підозру у фінансуванні тероризму депутату вручено особисто прокурором Донецької області Євгеном Бондаренком.  
 
На теперішній час досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1871