Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2019

Верховний суд підтримав позицію прокуратури Донеччини та скасував виправдувальний вирок комірнику, яка зловживаючи своїм службовим становищем заволоділа майном на загальну суму майже 234 тис грн

Завдяки принциповій позиції органів прокуратури Донецької області  ухвалою Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного кримінального суду скасовано ухвалу Апеляційного суду Донецької області, якою визнано невинуватою 38-річну працівницю комунального підприємства через відсутність достатніх доказів для доведення винуватості у кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені у великих розмірах) КК України. 
                                      
У ході судового процесу встановлено, що у період з жовтня 2013 року по вересень 2014 року, жінка, працюючи на посаді старшого комірника у комунальному підприємстві «Красноармійськводоканал», заволоділа талонами на отримання паливно-мастильних матеріалів на міських автозаправних станціях та передала їх у користування невстановленим особам.
 
Загалом, завдяки викраденим талонам на пальне жінка привласнила майже 12 900 літрів бензину, 4 843 літри дизпалива та 2 759 літрів газу пропан на загальну суму 233 771 грн.
 
Суд першої інстанції, визнав зловмисницю винною у скоєнні вказаного кримінального правопорушення та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов’язанні із зберіганням чужого майна, строком на 2 роки. 
 
 
Однак суд апеляційної інстанції, незважаючи на повні та обґрунтовані доводи публічного обвинувачення, дійшов висновку про закриття кримінального провадження у зв’язку з не встановленням достатніх доказів для доведення винуватості обвинуваченої.
 
 
Не погодившись з вказаним рішенням, прокуратура Донецької області подала касаційну скаргу, розглянувши яку, колегія суддів Верховного ухвалу апеляційного суду Донецької області скасувала і призначила новий розгляд в суді апеляційної інстанції.
 
 
Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2074