Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.07.2019

Прокуратура вимагає повернути у власність держави землі вартістю 46 млн грн надані під розробку кар’єру з видобутку глини

Волноваською місцевою прокуратурою скеровано позов в інтересах держави до Господарського суду Донецької області щодо повернення у власність держави земельної ділянки  площею 51,9 га.
 
 
Під час вивчення стану додержання вимог земельного законодавства прокуратурою встановлено, що у 2008 році Волноваською районною державною адміністрацією надано в тимчасове користування приватному акціонерному товариству на правах строкової оренди земельну ділянку родовища корисних копалин під розробку кар’єру з видобутку глини.
 
 
Однак орендар після закінчення у 2017 році, строку оренди землі,  упродовж двох років у встановленому законом порядку не повернув за актом прийому передачі державі виділену земельну ділянку.
 
 
Крім того, протягом останніх 5 років, орендар не використовував земельну ділянку за цільовим призначенням, а отже прокуратура звернулась до суду з вимогами повернути у власність держави земельну ділянку вартістю майже 46 млн грн.
 
На теперішній час позовну заяву прокуратури судом прийнято та призначено до розгляду.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1977