Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.08.2019

Притягнуто до кримінальної відповідальності чоловіка, який заради уникнення від призову на військову службу умисно виїздив за межі Донеччини

За принципової позиції Слов’янської місцевої прокуратури судом притягнуто до кримінальної відповідальності чоловіка, який ухилявся від призову під час часткової мобілізації, яка проводилась згідно з Указом Президента України «Про часткову мобілізацію».
 
Установлено, що 40-річний мешканець с. Дмитрівки Слов’янського району протягом січня 2015 року – листопада 2018 року, будучи придатним за станом здоров’я для проходження військової служби та не маючи правових підстав на відстрочку від призову, з метою уникнення від проходження військової служби у лавах Збройних Сил України, неодноразово не з’являвся без поважних причин до призовного пункту, виїздив за межі свого місця проживання, у тому числі на певний час покидав територію Донецької області.
 
Суд визнав чоловіка винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України та призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з випробуванням на два роки.
 
 
  Прес-служба прокуратури донецької області

кількість переглядів: 2196