Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2019

Прокуратура відстояла у апеляційному суді вирок, яким двох неповнолітніх вбивць засуджено до 10 та 11 років позбавлення волі

Завдяки принциповій позиції прокуратури Донецької області, Донецьким апеляційним судом залишено без змін вирок Костянтинівського міськрайонного суду, яким призначено покарання у вигляді 10 та 11 років позбавлення волі, двом неповнолітнім місцевим мешканцям за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених п. п. 7, 12. ч. 2 ст. 115 ( умисне вбивство) КК України.
 
У ході судового процесу встановлено, що вночі 22 вересня 2016 року, 16-річний та 17-річний хлопці, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, зустріли 50-річного чоловіка на одній із вулиць м. Костянтинівки, який проходячи повз них випадково плечем зачепив одного з обвинувачених.
 
Молодший із хлопців обурившись через такі дії раптово наніс 1 удар кулаком в область голови потерпілого, від якого останній впав на землю. В цей, час другий хлопець перебуваючи неподалік,  підбіг до товариша та за попередньою змовою, почав разом з ним, наносити удари ногами в життєво важливі органи потерпілого, а саме голові та тулубу. Всього зловмисники нанесли потерпілому не менше 7 ударів.
 
Після цього, хлопці перетягли потерпілого до кущів, поруч з будинком, де молодший з нападників знову наніс 1 удар кулаком в обличчя потерпілому, в подальшому до побиття приєднався його товариш, які нанесли потерпілому, ногами, ще не менше 11 ударів по голові і тулубу.
 
Від відкритої черепно-мозкової травми, крововиливу в обидва бічних шлуночка головного мозку, переламами кісток скелету, забоєм внутрішніх органів потерпілий помер на місці. Неповнолітніх зловмисників викрили та затримали правоохоронці.
 
Крім того, обидва обвинувачених протягом трьох років розгляду справи в судах різних інстанцій змінювали свої показання, чим намагалися ввести суд в оману з метою перекваліфікації їх дій з умисного вбивства на тяжкі тілесні ушкодження, які передбачають менший термін покарання.
 
Проте, 1 грудня 2017 року Костянтинівський міськрайонний суд визнав обвинувачених винними у вказаному тяжкому злочині та засудив неповнолітніх вбивць до 10 та 11 років позбавлення волі.
 
Сторона захисту не погодилась із вказаним вироком та оскаржила його в апеляційній інстанції. Однак суд, дослідивши обґрунтовані докази, які представив прокурор, залишив вирок без змін.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1956