Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2019

Адвокату повідомлено про підозру у незаконному заволодінні квартирами померлих громадян

Під процесуальним керівництвом Маріупольської місцевої прокуратури №2 розслідується кримінальне провадження стосовно 47-річної жінки, яка, працюючи адвокатом, незаконно заволоділа чужим майном.

 
У листопаді 2016 року до правоохоронних органів звернулась мешканка Маріуполя та повідомила, що невідома особа, використавши підроблений документ незаконно заволоділа квартирою, яка мала залишитись їй у спадок від бабусі.
 
У ході досудового розслідування встановлено, що у липні 2016 року адвокат дізналась про смерть власників однієї з квартир вартістю понад 220 тис грн, що знаходиться у Лівобережному районі м. Маріуполя, підробила договір купівлі-продажу нібито укладений за їх життя. У подальшому нотаріус перереєстрував вказане житло на підозрювану, а вона здала його в оренду, отримавши прибуток у розмірі 60 тис грн.
 
Крім того, в ході розслідування провадження прокурорами встановлено, що у лютому 2016 року адвокат, підробивши аналогічний договір, намагалась оформила на себе ще одне житлове помешкання вартістю понад 290 тис грн, однак, через помилку державного реєстратора не змогла це зробити.
 
Загальна вартість квартир, якими намагалась заволодіти жінка становить понад 500 тис грн. Наразі проводиться перевірка її причетності до аналогічних злочинів.
 
Про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа), ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 190, ч. 3 ст. 190 (шахрайство у великих розмірах), ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України, адвокату повідомив виконувач обов’язків прокурора Донецької області Олександр Лівочка.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2031