Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2019

Викрито чотирьох осіб, які незаконною порубкою дерев спричинили державі шкоду на суму понад 1 млн грн

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури Донецької області спільно з Головним управлінням Національної поліції в Донецькій області викрито мешканців міста Маріуполя, які займалися незаконною порубкою дерев у захисних лісових насадженнях на території Донецької області.
 
         
 
Слідством встановлено, що у червні четверо чоловіків віком від 21 до 41 року, вступивши у злочинну змову задля  отримання незаконного прибутку, за допомогою ланцюгових бензопил здійснили несанкціоновану порубку дерев породи ясень та дуб на території Нікольського району Донецької області, зокрема у захисних лісосмугах.
 
 
            
 
 
Отриману таким чином деревину учасники злочинної групи продавали населенню за ціною 1100 грн/куб.м. Загалом умисними діями групи «чорних лісорубів» спричинено тяжкі наслідки навколишньому природному середовищу на суму понад 1 000 000 грн.
 
 
 
          
 
 
 
16 жовтня  зловмисників затримано у порядку ст. 208 КПК України під час незаконної рубки деревини. Готується повідомлення про підозру у вчиненні ними кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, що спричинило тяжкі наслідки) КК України, та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.
 
 
           
 
 
На теперішній час прокуратурою вживаються заходи, спрямовані на встановлення інших осіб, причетних до скоєння вказаного злочину.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1955