Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.10.2019

До 10 років за гратами засуджено бойовика «ДНР», який воював проти Збройних Сил України у Новоазовському та Шахтарському районах Донеччини

Артемівський міськрайонний суд оголосив вирок у справі мешканця м. Макіївки, який із власних ідеологічних та корисливих міркувань брав активну участь у протиправній діяльності незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР», тобто скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 258-3 КК України.
 
Публічним обвинуваченням, яке підтримувала прокуратура Донецької області, у суді доведено, що 17 липня 2014 року 23-річний чоловік, перебуваючи на тимчасово окупованій території м. Донецька, з метою участі у дестабілізації суспільно-політичної обстановки в регіоні та втрати авторитету органів державної влади України, вступив до складу окремої артилерійської бригади «Кальміус» так званого Міністерства оборони «ДНР» та на посадах механіка-водія і командира машини реактивного залпового вогню «Град», будучи озброєним автоматом Калашникова, брав участь у збройних протистояннях з українськими захисниками, зокрема - в районі міст Донецьк, Сніжне, Горлівка, а також у Новоазовському та Шахтарському районах.
 
17 лютого 2019 року, у ході проведення Збройними силами України заходів контртерористичного характеру поблизу  н.п. Луганське Бахмутського району, зазначеного бойовика поранено та затримано.
 
Під час судових слухань обвинувачений своєї провини в інкримінованому злочині не визнав, намагаючись видати себе за цивільну особу, яка у темряві випадково натрапила до блокпост ЗСУ. Проте суд визначив доводи сторони обвинувачення вичерпними і обґрунтованими та за скоєння особливо тяжкого злочину проти своєї держави виніс чоловікові обвинувальний вирок – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3327