Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2019

Прокуратура відстояла в апеляційному суді вирок, яким двох бойовиків засуджено до реальної міри покарання

Завдяки принциповій позиції прокурорів відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, прокуратури Донецької області, Донецьким апеляційним судом залишено без змін вирок Іллічівського районного суду м. Маріуполя, яким призначено покарання двом чоловікам за участь у терористичній організації «ДНР».
 
Нагадаємо, у квітні 2014 року 36-річний та 38-річний чоловіки разом з іншими особами, стосовно яких проводиться спеціальний судовий розгляд, вступили до лав терористичної організації «ДНР» та стали членами незаконного збройного формування «Рота «Б2» козацького союзу війська Донського».
 
Завданням терористів було здійснення озброєних нападів на різні об’єкти, чинення опору силам АТО, а також проведення розвідувально-диверсійних операцій та терористичних актів на території України.
 
Так, у період з травня по грудень 2014 року вказана терористична група здійснювала теракти на території м. Маріуполя. Зокрема, злочинцям вдалося підірвати залізничні мости та інші об’єкти інфраструктури.
 
У вересні 2018 року суд визнав обвинувачених винними у вказаних тяжких злочинах та засудив до 8 років позбавлення волі молодшого з них та до 8 років і 6 місяців позбавлення волі - старшого.
 
Сторона захисту не погодилась із вироком та подала апеляційну скаргу, у задоволенні якої наразі відмовлено, а вирок першої інстанції, заснований на беззаперечних доказах сторони обвинувачення, визнано законним, обґрунтованим та вмотивованим.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1714