Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2019

У прокуратурі Донецької області відбувся семінар на тему особливостей кримінальних проваджень щодо неповнолітніх

17 жовтня у прокуратурі Донецької області під головуванням заступника прокурора Донецької області Наталії Бойко відбувся семінар на тему: «Практика судових рішень у кримінальних провадженнях стосовно неповнолітніх, постановлених як Верховним Судом, так і судами апеляційних інстанцій, та обговорення стану реалізації пілотного проекту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину», який реалізується у шести регіонах держави.
 
         
 
Участь у заході взяли ювенальні прокурори та заступники керівників місцевих прокуратур, відповідальні за організацію роботи у сфері захисту прав і свобод дітей.
 
 
У ході заходу суддя Донецького апеляційного суду Геннадій Гришин розповів про особливості судової практики щодо розгляду кримінальних проваджень стосовно неповнолітніх, типові порушення прокурорами вимог кримінального процесуального законодавства на стадіях підготовчого судового засідання, судового розгляду та розгляду апеляцій прокурора або інших учасників провадження.
 
Під час спілкування з суддею ювенальні прокурори цікавилися його думкою щодо вирішення проблемних питань, які виникають у практичній діяльності в судах.
 
Щодо пілотного проекту з відновлення та ресоціалізації дітей - присутня на семінарі заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях Оксана Савицька наголосила на успішності його впровадження на території Донецької області. Вона зазначила, що повернення дитини у суспільство набагато ефективніше, ніж її покарання, а також ще раз підкреслила для ювеналів головну мету проекту – це можливість врегулювання всіх справ стосовно неповнолітніх у досудовому порядку.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 1625