Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2019

Каратист, який застосував свій професійний досвід під час скоєння розбійного нападу, 4 роки проведе за гратами

За обґрунтованої позиції публічного обвинувачення, яке підтримувала у суді Краматорська місцева прокуратура, винесено обвинувальний вирок чоловіку, який застосував наявні у нього навички у східних єдиноборствах задля скоєння розбійного нападу.
 
Суд встановив, що 28 травня 30-річний мешканець Краматорська, який кілька років професійно займався карате та має розряд кандидата у майстри спорту, разом із подругою прийшов до парку відпочинку з метою приготування шашликів. У цей час на галявині з імпровізованими столиком і стільцями знаходились двоє чоловіків. Один з них після сумісного розпивання алкогольних напоїв пішов у справах, а інший, 32-річний, залишився з новими знайомими, проте коли каратист став вимагати у нього грошові кошти - вирішив також піти з парку, але опонент наздогнав його, з силою розвернув до себе обличчям та два рази прицільно вдарив ногою у голову, а після того, як чоловік впав на землю, добавив ще кілька аналогічних ударів.
 
Відібравши у жертви мобільний телефон вартістю близько 6 000 грн та грошові кошти у сумі 800 грн, спортсмен та його супутниця покинули місце злочину, але через кілька годин обидва давали свідчення у відділку поліції, куди, отямившись від пережитого, звернувся потерпілий - лікарі діагностували у нього закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, множинні забої та крововиливи голови.
 
Незважаючи на невизнання обвинуваченим своєї провини у заволодінні майном потерпілого, суд погодився з вичерпними доказами, наданими прокуратурою, та визнав його винним у скоєнні розбійного нападу, тобто кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 187 КК України. 
 
Вирок суду – 4 роки за гратами. 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 1680