Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2019

Справу школярів, які жорстоко побили чоловіка похилого віку та виклали відео побиття в Інтернет, передано до суду

Прокуратурою Донецької області затверджено та скеровано до Димитровського міського суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, вчинене групою осіб) КК України стосовно двох неповнолітніх мешканців м. Мирнограда, які жорстоко побили людину похилого віку.
 
Стосовно ще двох співучасників кримінального правопорушення, які не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, скеровано до суду клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру.
 
За даними слідства, 14 вересня 2019 року, приблизно о 17:00, четверо мешканців м. Мирнограда віком від 13 до 15 років, перебуваючи на шкільному дворі, побачили 73-річного чоловіка. Молодший хлопець підбіг до нього, поставив підніжку та штовхнув руками у спину, від чого чоловік впав на землю та випустив з рук сумку, з якої випали  металеві лопата та кухоль.
 
Нападник вдарив чоловіка лопатою по голові, а його одноліток кинув у нього кухлем, після чого двоє інших хлопців по черзі нанесли жертві ще кілька ударів ногами по тулубу, після чого з місця злочину втекли.
 
За діями зухвалої трійці весь час спостерігав їх 14-річний товариш, який замість того, щоб припинити знущання над людиною, знімав увесь процес на камеру мобільного телефону. Після скоєння злочину відзняте відео школярі виклали в Інтернет.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
                                                          Прес-служба прокуратури Донецької області
 
 

кількість переглядів: 1704