Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2019

Справу гранатометника і снайпера терористів передано на розгляд суду

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної групи чи терористичної організації) КК України стосовно 32-річного мешканця м. Краматорська, який воював проти Збройних сил України у складі бандформувань терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».
 
За версією слідства, з червня 2015 року по листопад 2016 року зловмисник брав активну участь у бойових протистояннях з силами АТО в районі н.п. Ясне Докучаєвського району, поблизу м. Дебальцеве Донецької області та смт. Станиця Луганська Луганської області, воюючи на посадах гранатометника у складі 5-ї окремої мотострілкової бригади «Оплот», інтернаціональної бригади «Пятнашка»  1-го армійського корпусу «ДНР» та снайпера - в 11-му гвардійському козачому батальйоні так званого «Міністерства оборони ЛНР».
 
5 серпня 2019 року бойовика затримано на підконтрольній території України, а саме у м. Краматорську, куди він приїхав з метою отримання внутрішнього та закордонного паспортів. За рішенням суду обвинувачений перебуває під вартою.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2315